dissabte, 27 de novembre del 2010

Tasmania

Tasmania, o Tassie pels australians, es una "petita" illa situada al sud-est d'Australia i amb unes condicions climatiques molt especials que fan que els paisatges siguin diferents als de qualsevol altre lloc del mon. Al Nord hi ha la gran illa continent, Australia Mainland com diuen ells. A uns quants km a l'est hi ha l'illa sud de New Zealand. Al Sud, travessant el Southern Ocean (ocea antartic per nosaltres), ens trobem amb l'Antartida. I que hi ha a l'oest? Doncs nomes aigua fins arribar a les costes d'Argentina, 200 graus de corbatura terrestre separen la costa oest de Tasmania de la costa est d'Argentina (les costes de Sudafrica queden mes amunt, a l'alcada de la costa oest d'Australia)! A mes, a pocs km de la costa oest hi ha tot un seguit de muntanyes altes (de mes de 1000 m) que frenen les tempestes que venen des del mar. Es a dir que les corrents marines, i les seves corresponents tempestes, que entren per la costa oest venen ben carragades d'aigua i de sobte es troben amb una paret de mes de 1000 m d'alcada. Aixo fa que la costa oest sigui molt humida i que la costa est sigui mes aviat seca i que Tasmania sigui una illa tant especial.
A mes, les seves condicions d'aillament han fet que hi visquin plantes i animals que no existeixen en cap altre lloc del mon. D'entre aquestes plantes, hi ha unes quantes gracies a les quals s'ha pogut demostrar la teoria de la Deriva Continental. Son plantes que viuen als boscos de Tasmania i que s'han trobat en registres fossils de l'Antartida. Fa milions d'anys, a l'hemisferi sud de la Terra hi havia un gran continent anomenat Gondwana que es va separar en el que avui es Australia (i per tant Tasmania) i N.Zelanda, la India, Africa i Sud-America.

Tinc tota aquesta informacio gracies a les explicacions del guia del tour. Perque si, al final vaig fer un tour. Quan vaig mirar els horaris dels autobusos vaig veure clarament que no podria veure tot el que volia veure pel meu compte... Aixi que vaig repetir amb la mateixa empresa de fa 3 anys (Adventure Tours) i durant 6 dies vaig fer un "Taste of Tasmania". I tant que es un taste, et quedes amb ganes de molt mes!! Perque Tasmania mola, mola moltissim!!!


Abans del tour pero, vaig passar una tarda a la capital de l'estat, Hobart (es diu Houbart, no fem el pardillo com quan vaig dir cap a on anava fent el check-in a l'aeroport). I Hobart es mes aviat avorrida! Com a entrada a Tasmania et deixa que ni fu ni fa. L'unica cosa que val una mica la pena es el port. Pero nomes perque en general tots els ports valen la pena, amb les barquetes (i no tant barquetes), l'olor a mar, les gavines preparades per la foto,... La resta de la ciutat, psee! Hi ha alguna esglesia maca i un museu interessant (i gratuit!!!), pero en fin... La nota divertida la posa la Salamanca square (si, heu llegit be, SALAMANCA) una placa moderniki plena de restaurants cool i fashion. I sabeu quin era un dels mes fashion? El restaurant Barcelona (si, heu llegit be, BARCELONA)!!! Que caxondos els amos!!! A propet de la placa hi ha el Salamanca Fruit Market, que va resultar ser un supermercat amb molta fruita pero tambe una mica de tot (i una mica car).

Sort que la cosa es va arreglar quan vaig comencar a voltar per l'illa! Pero aixo ja es un altre post!

1 comentari:

Mun and Dad ha dit...

Molt bé carinyo molt bona la teva dissertació sobre la situació al mapa mundi de Tasmania, je je je
mum and dad