dilluns, 26 de novembre del 2007

Atherton Tablelands

El primer dissabte que vaig estar a Cairns, l'Alexia i jo vam anar a un Tour organitzat per Atherton Tablelands (les Tablelands venen a ser com una meseta). Va estar molt be!!!
El primer que vam fer va ser un petit creuer pel Llac Barrine, que fa molts molts anys era el crater d'un volca i com que aqui plou molt ara es un llac... Vam poder veure molts ocells, tortugues d'aigua dolca, flors enormes i de colors espectaculars i el millor de tot... una piton!!!
Despres vam anar a veure el "curtain fig tree" (=figuera cortina) un arbre parasit que creix sobre el tronc d'altres arbres i els acaba matant. Quan l'arbre mort cau es repenja en un dels seus veins i el parasit pot infectar al nou arbre. Es bastant espectacular pq les arrels del fig tree son llarguissimes i van desde la copa de l'arbre infectat fins al terra semblant una cortina...
Tambe vam anar a les Millaa Millaa Falls, unes cascades molt maques pero que si has estat a Les Fonts del Llobregat o al Monasterio de Piedra, no resulten molt espectaculars... Despres de les cascades vam anar a un lloc a intentar veure ornitorrincs pero no en vam veure cap...
Despres de dinar en una restaurant-granja organica on ens van donar de postre un pastis de formatge delicios, vam anar al Paronella Park. Jo havia llegit en alguns catalegs turistics que a prop de Cairns hi havia les runes d'un palau espanyol, pero quina va ser la meva sorpresa quan vaig saber que concretament era CATALA!!! Si senyors, al bell mig de la selva tropical hi ha les runes d'un castell que va ser construit per un catala!!! En Josep Paronella era un barceloni que va venir a treballar als camps de canya de sucre de l'Australia tropical a principis del segle XX. Un cop es va cansar de treballar pels altres va muntar la seva propia granja i la cosa li va anar molt be, al cap d'uns anys tenia 4 granjes i era molt ric... Aixi que va decidir tornar a Barcelona per casar-se amb la seva estimada, pero havien passat 11 anys i l'estimada s'havia casat amb un nou estimat pensant que en Josep havia mort a les Antipodes... Aixi que en Josep es va casar amb la germana petita de la seva expromesa i van tornar a Australia. Com a proba del seu nou amor va comprar unes terres al mig de la selva i hi va construir un palauet amb tot tipus de comoditats pero respectant l'entorn. A mes era un homes molt generos i convidava a les seves amistats a passejar pels bonics jardins, a veure una peli a la seva pantalla de cinema i a menjar cuina cassolana catalana, ves per on. A mes, hi va construir un pressa per generar electricitat i va ser la primera a tot el nord d'Australia, casi na... Per desgracia hi va haver un incendi i el palauet va quedar destrossat...
Per ultim vam anar a un torrent del qual no recordo el nom pero en el qual hi havia unes pedres espectaculars... I cap a casa que ja estavem rebentades...
Llac Barrine:

Curtain Fig Tree:

Millaa Milla Falls:

Paronella park:


Torrent:

4 comentaris:

Juani ha dit...

Tata ¿como estas? ¿como te ha ido tu curso de submarinismo? Me tienes de contar todo lo que has visto debajo del mar ¿Has visto escualos?¿Medusas y peces piedra?
Ten mucho cuidado, los peces piedra son muy venenosos, tanto como tres cobras juntas. Te quiero mucho. Hasta pronto.

Juani ha dit...

¡Hola cariño!
Bueno ya van tres mensajes que se me borran sin publicar y como ves que ya es un poco tarde, solo unas palabrillas para decirte que estas muy guapa en las fotos y que ya vemos que te lo estas pasando bomba.

Te queremos mucho. TE prometo que el proximo mensaje sera mas largo.

Muchos besos.

Anònim ha dit...

Holaaaaaa
Que tal? Ya leo como disfrutas y nosotros tambien lo hacemos, me alegro mucho. Ayer me dijo tu madre que habia fotos y como no, ha verlas que ya hacian falta y asi vemos como estas muyyyyyyyyyy radiante y la verdad son bien bonitas.

Ten cuidado con todos los bichitos y nada sigue pasandotelo bien-

Un beso de todos nosotros
Nuri-Jose-Bibi-Dani

Anònim ha dit...

Ei Gess!!!
Sóc el Marc de la Conre!!! com va tot guapixima??? T'he de dir que llegeixo tot lo que escrius al bloc i tia em fas una enveja increïble. Passa-t'ho molt be ok?
Ah! He rebut la teva postal!!! Moltes gràcies, m'ha fet molta ilu. Bueno guapixima cuidat'o ok. Muaaakis. Marc.